پنجشنبه ۲۶ تیر ۰۴

ايتنا - فناوري امروزه در ميان چهارمين انقلاب صنعتي از هر زمان ديگر سريع تر در حال پيشرفت است. شركت‌ها و افرادي كه خود را با اين تغييرات سريع وفق نمي‌دهند از قافله فناوري‌هاي نوين و بزرگ عقب مي‌مانند.

پايگاه اينترنتي «ميت دولوپر» در گزارشي به تشريح چند دستاورد جديد در عرصه فناوري در سال ۲۰۲۰ پرداخت كه به اين شرح است:

براي اطلاعات بيشتر درباره ي خانه هاي هوشمند به سايت YUCCAHQ.COM مراجعه كنيد.

۱- فراگيري ماشيني، هوش مصنوعي را شكل مي‌دهد
فراگيري ماشيني و هوش مصنوعي در سال ۲۰۲۰ براي ايجاد و توانمند سازي عمليات حرفه اي كسب و كار، به سيستم كسب و كار وارد شد.چين، آمريكا را در فضاي هوش مصنوعي پشت سر گذاشت و به عنوان يك مبتكر در پيشرفت‌ها و كاربردها بالا رفت.

پيشرفت‌ها در نوآوري و آموزش الگوريتم براي يادگيري ماشيني به ابداع هوش مصنوعي جديد و توسعه يافته‌تري منجر شد.

چين سال گذشته بيش از ۱۱۰ هزار درخواست ثبت اختراع هوش مصنوعي را ثبت كرده است.كارشناسان با بيان اينكه چين قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ رهبر جهان در زمينه هوش مصنوعي شود تاكيد دارند آمريكا و چين در حال تسلط بر فناوري‌هاي پيشرفته جهان از نسل پنجم اينترنت تا رايانه‌هاي كوانتومي و هوش مصنوعي هستند.

۲- رشد اينترنت 
اصرار براي اتصال سريع‌تر و سريع‌تر به اينترنت باعث مي شود كه اين نوآوري روز به روز پيشرفت كند. در سال ۲۰۲۰، اينترنت نسل پنجم، قابليت دانلود و آپلود فوق سريع به همراه ارتباط پايدارتر را به ما  داد. اينترنت نسل پنجم، نوعي شبكه جديد بر بستر نوآوري روز است كه نه تنها پهناي باند تلفن هاي همراه امروزي را افزايش مي‌دهد، بلكه شبكه هاي تلفن همراه را نيز به طرز شگفت انگيزي گسترش مي‌دهد و صنايع جديدي را وارد زندگي روزمره انساني مي‌كند.

در كل اينترنت نسل پنجم طيف گسترده‌اي از خدمات را به يكديگر متصل مي‌كند كه مي توان از كوچكترين موارد تا آموزش و پرورش، حمل و نقل و... نام برد.

در حالي كه اينترنت نسل پنجم براي بار اول در سال ۲۰۱۹ ارائه شد اما  قيمت بالا و انحصار خدمات به شهرهاي بزرگ، باعث محدوديت در كاركرد اين فناوري شد اما در سال ۲۰۲۰ شاهد پوشش گسترده تر اين اينترنت بوديم.

همچنين در سال ۲۰۲۰، چيني ها نخستين ماهواره ارتباطي ۶G را راهي فضا كردند و بار ديگر نشان دادند مي‌خواهند پيشتاز حوزه فناوري باشند.پيش‌بيني مي‌شود اين فناوري با سرعت ۱۰۰برابري نسبت به ۵G انتقال اطلاعات را امكان پذير مي‌كند. با ارسال اين ماهواره ارتباطي به فضا مي‌توان انتظار داشت كه دهه آينده، زمان استفاده از اين شبكه ارتباطي باشد.

۳- محاسبه كوانتومي 
رايانش كوانتومي، كه هنوز هم نوآوري در حال رشد است ، يكي از جذاب ترين مواردي است كه تحليلگران ، مشاغل و دولت‌ها در قرن حاضر بر روي آن كار كرده اند. مسابقه به سمت دستيابي به اولين رايانه كوانتومي كاملاً مفيد و كاملاً كارآمد (كه فوق العاده رايانه ناميده مي شود) در جريان است. توانايي دستيابي به برتري ابررايانه در سال ۲۰۲۰ محقق شد. كشور چين مدعي شد با دستيابي به يك نوع جديد از رايانه كوانتومي كه توسط گروهي از محققان چندين موسسه تحقيقاتي اين كشور ابداع شده، به «برتري كوانتومي» دست يافته است.

برتري كوانتومي زماني حاصل مي‌شود كه يك رايانه كوانتومي بتواند بهترين عملكرد يك ابررايانه را تنها در يك كار داشته باشد. سال گذشته رايانه كوانتومي گوگل، اولين رايانه‌اي بود كه به برتري كوانتومي دست يافت؛ اين كامپيوتر محاسبات را در عرض چند دقيقه انجام مي دهد.

بر خلاف رايانه Sycamore گوگل كه از مواد ابررسانا براي مديريت كيوبيت ها - بيت هاي اطلاعات كوانتومي - استفاده مي كرد، اين رايانه جديد چيني كه  «جيژانگ» (Jiuzhang )نام دارد، مبتني بر فوتون است و از نور براي جابجايي و ذخيره بيت هاي كوانتوم استفاده مي‌كند.

۵- خانه‌هاي هوشمند

فناوري هوشمند بيشتر و بيشتر در حال ادغام شدن با زندگي ما هستند. خانه ها نيز از اين قاعده مستثني نيستند. تنوع زيادي در دسته‌بندي كالاهاي خانگي براي خانه هاي هوشمند وجود دارد بنابراين مي‌توانيد همه‌چيز را از چراغ و دما گرفته تا قفل و امنيت در خانه را كنترل كنيد.

در سال ۲۰۲۰ شاهد ورود برترين دستگاه‌ها يراي خانه هاي هوشمند بوديم كه از آن جمله مي توانيم به بلندگو بلوتوثي اشاره كنيم كه توسط الكسا دستيار صوتي مفيد آمازون ساخته شده است.

الكسا با تعدادي دستگاه خانگي هوشمند به طور مستقيم كار مي‌كند، همچنين براي كنترل تعداد زيادي وسايل برخي از«دستورالعمل‌ها» را مي‌توانيد خودتان ايجاد كنيد.

همچنين مي‌توانيد از الكسا براي كنترل بسياري از وسايل خانه با صداي خود استفاده كنيد. اگر صحبت كردن را دوست نداريد و ترجيح مي‌دهيد اشيا را با فشار دادن دكمه‌ها كنترل كنيد Logitech Harmony Elite يك كنترل از راه دور مناسب است و قابليت اتصال به ساير دستگاه‌هاي بلوتوثي ، Wi-Fi ، Zigbee ، Z-Wave يا مادون‌قرمز را دارد.

 

منبع:

https:/www.itna.ir/news/63515/%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%DA%A9%D9%86%D9%88%D9%84%D9%88%DA%98%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%AA%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%DB%B2%DB%B0%DB%B2%DB%B0

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.